Hybrid

A StarCraft II wiki wikiből

A hybrid (magyarul hibrid) faj a Protoss és a Zerg eltorzult megtestesülései, amely a két faj DNS-kódjának összeolvadásával jött létre.

A Xel'naga faj saját életciklusuk fenntartásáért rendszeresen kísérletezett más fajokon. Két faj - a "forma tisztasága" és az "esszencia tisztasága" - ismételt egyesülésével már számtalanszor újjászülettek. Legutóbbi kísérletük a protoss és a zerg volt. Azonban mások rájöttek, hogy e két faj más módon is egyesülhet, így jött létre a hibridek faja, ami a xel'nagák tervének teljes kifacsarása volt. A Dark Voice hozta őket létre, hogy végrehajtsa nagy tervét, az univerzum saját ízlése szerinti újrateremtését.

A protossokat - akik a forma tisztasága voltak - elhagyták a xel'nagák, mikor felfedték magukat előttük - mivel képességeiket túlságosan gyorsan fejlesztették túl magas szintre. Emiatt a protossokon eluralkodott a gyűlölet, s megtámadták teremtőiket, akik eltűntek az űrben. Ezután a protossok egymás ellen kezdtek el harcolni, s ez elhozta a faj több ezeréves polgárháborúját, az Aeon of Strife-ot.

Hogy elkerüljék a protossoknál vétett hibákat, a xel'nagák létrehozták az esszencia tisztaságául szolgáló fajt, a zergeket. A zerg kezdetben egy kis rovarszerű parazita volt, majd ezt változtatták át egy gyorsan fejlődő, mindent magába olvasztó lénnyé. Létrehoztak egy központi irányító életformát is, az Overmind-ot. Azonban a Sötét Hang beleavatkozott az új faj teremtésébe, amikor egy megkerülhetetlen mentális parancsot ültetett el az Overmind tudatába; el kell pusztítania a protossokat. Az Overmind próbált, de képtelen volt ellenállni a parancsnak, majd idővel más fajok beolvasztásával képessé vált az űrben való utazásra, így észlelve a Zerus felett figyelő xel'nagákat. Gyorsan megtámadta, majd magába olvasztotta őket és tudásukat is, így szerzett tudomást a protossok létezéséről.

Idővel látomásokat élt át, ahol megtapasztalta egy nála is sokkalta hatalmasabb erő felbukkanását. Rájött, hogy nemcsak a protossokat, hanem saját faját is veszélyezteti ez az életforma, ezért a "Great War" során elraboltatott egy terran szellemügynöknőt, Sarah Kerrigant és létrehozta belőle a "Queen of Blades"-t. A fertőzött terrant szabad akarattal ruházta fel, hogyha el jön az idő, szembe tudjon szállni a fenyegetéssel. Mikor megtámadta az Aiurt, a protossok hazáját, megkísérelte magába olvasztani őket, de nem tudta a Khala miatt, ami a protossokat összekötő pszi-kötelék volt.

A Hybrid Reaver

A "Brood War" utolsó nagy csatái alatt egy fertőzött terran ügynök, Samir Duran a Dark Moonnak nevezett világon egy "sokkalta magasabb hatalom" szolgálatában munkálkodni kezdett a zerg/protoss keresztezésének a programján. Duran ténykedését azonban Zeratul felfedezte, akit félelemmel töltött el a hófödte holdon talált hibrid sztázis-cellák látványa, amelyeket hamar el is pusztított. Duran végül felfedte magát és elmondta, hogy ezek a torzszülöttek a zerg és a protoss legjobb tulajdonságait öröklő erőteljes fajnak első képviselői.

A "Second Great War" alatt Zeratul a zerg által uralt protoss szülőbolygón, az Aiur-ön találkozott az overmind-ot elpusztító Tassadar szellemével, aki látomásait átadva a közelgő végítéletre figyelmeztetett. Zeratul keresni kezdte a Hibrid faj nyomát, így jutott el Zhakul bolygóra, ahol az ősi protoss preserver)-ek erejét megszipolyozva jött világra egy Maar nevezetű Hybrid Destroyer. Zeratul és társai végül felszabadították a helyi protossokat és az elpusztított hibrid emlékeit kibogozva végül megtudták a Duran által emlegetett hatalom igazi nevét: ő volt a titokzatos Dark Voice.

Kísérlet egy Hibrid létrehozására

Nagyjából ez idő tájt Jim Raynor egy titkos dokumentumot követve elutazott Castanar bolygóra, ahol a Terran Dominion szigorúan titkos kísérleteire leltek. A Domínium a fogságba ejtett zergek és protossok génmódosításával akarta kiegészíteni haderőit, amely végül a hibridek megjelenését hozta el. Raynor és csapata több tucat hibrid "klónt" fedezett fel és miután felrobbantotta az űrállomás fúziós reaktorát, egy erőteljes hibrid szabadult ki, aki hatalmas pusztításba fogott. Raynornak nem volt más választása, minél hamarabb el kellett hagyni a titkos kutatóállomást.

Forrás: StarCraft Wiki
A Hybrid faj a többjátékos mód alatt nem játszható, csak a küldetésekben jelenik meg.
A lap eredeti címe: „http://wiki.starcraft2.hu/index.php/Hybrid
Személyes eszközök
StarCraft II Hungary