Leveling System

A StarCraft II wiki wikiből

A leveling system (magyarul "szintező-rendszer") a StarCraft II: Heart of the Swarm után megjelent új jutalmazórendszer. A hagyományos achievement rendszerhez hasonló, de annál sokkal általánosabb követelményeket támaszt; minden Matchmaking illetve Custom Game meccs alatti sikeres építkezés, kiképzés, fejlesztés és természetesen elpusztított ellenséges épület és egység után bizonyos számú "tapasztalati pont" (experience point) jár. Ezek összegéből jön létre az adott meccs utáni összesítés, amely külön-külön veszi figyelembe a kitermelés és az elpusztított ellenség során összegyűjtött tapasztalati pontok összegét, továbbá bónuszpontokkal is jutalmazza a játékost, például annak napi aktivitása vagy karrierjének állása alapján. Ha a központi összeg eléri az aktuális maximumot, a játékos szintet lép, és jutalomba részesül. A három játszható faj külön-külön szinttel rendelkezik, tehát a kívánt jutalom megszerzéséhez -az egyes achi-hoz hasonlóan- az ahhoz szükséges fajjal kell játszani, ugyanakkor a szintek összege adja ki a játékos profilján látható végső szintet; fajonként a maximálisan elérhető szint 30, ennek összegéből jön ki az elérhető maximális 90. szint. A 2.1.-es patch után minden faj további 5 szintet[1], majd a StarCraft II: Legacy of the Void fejezettel még további 15 szintet léphet, ezzel összesen 150 szintre maximalizálva a rendszert.

A szintező-rendszerrel összevont eredményképernyő Terran menüje

A szintlépés során többféle jutalomban részesülhet a játékos:

  • Portré (Portrait) - Az achi-khoz hasonlóan a szintlépés során elérhető egyik jutalom a játékos avatárképeként szolgáló portré.
  • Embléma (Decal) - Szintén az achievement rendszert követő jutalom, amely továbbra is a játékon belül felépített épületek illetve kiképzett egységek grafikai megjelenést módosítja a választott ikonnal.
Tapasztalati pont jár már az építkezéséért is
  • Külső megjelenés (Skin) - Bizonyos épületek és egységek új modelljei. A játékos a hagyományos és a jutalom között szabadon választhat.
  • Animáció (Animation) - Bizonyos egységekhez kötődő bónuszanimáció, pontosabban tánc. Sok egység már korábban is rendelkezett a játékon belül megfigyelhető, a parancssorba a "/dance" begépelésével elinduló mozdulatsorozattal, a szintező-rendszer ezt a választékot bővítette ki.

A szintező-rendszerhez egy achi is kötődik; a Race Level 5, amelynek követelménye, hogy a játékos érje el mindhárom fajjal az 5. szintet.

Csak akkor kap XP-t a játékos, ha a térképen ellenséges résztvevő is található (legyen az valódi vagy gépi), ugyanakkor ha a meccs végül feladással vagy verességgel is végződik, az alatta megszerzett tapasztalati pontok nem vesznek el. A StarCraft II: Wings of Liberty alatt nem működik a rendszer.

Referenciák

  1. StarCraft II Patch 2.1 Notes Blizzard Entertainment
Személyes eszközök
StarCraft II Hungary